22-01-10

petanque

1e afdeling 50+  -  20 januari 2010


De eerste wedstrijd van 2010, met voor Apollo een zeer moeilijke verplaatsing naar Lokeren, waar leider Reynaert ons opwachtte
In de 1e ronde was het reeds duidelijk dat we een sterke tegenstander troffen. Alleen Luigi, Rita en Armand konden voor Apollo overtuigend hun wedstrijd winnen 5-13. Voor de rest was het 13-3 en 13-9 voor Reynaert.
reynaert - rené vandenbrande

reynaert - willy

reynaert - werner


In de 2e ronde verdubbelde Reynaert zijn voorsprong met een 13-5 en 13-7. Dwz dat Apollo ook zijn achterstand verdubbelde van 1 naar 2, met Georges, Marc en Bob - 8-13.


En dan waren er boterhammen.

 

reynaert - freddy (3)

reynaert - andré van driessche (2)

reynaert - lotte

reynaert - paul


De boterhammen moeten Apollo kracht gegeven hebben. Het triplet van Luigi, Rita en Armand bracht de stand op 3-4, na een thriller, want de 1-12 voorsprong werd bijna uit handen gegeven. In de voorlaatste mène vergat Reynaert het uit te maken, en in de volgende mène was het bingo voor Apollo. Dan was het triplet van Georges, Marc en Bob dat zorgde voor een 4-4 stand. Dus was het triplet van Gibbe, Johnny en Eric dat voor winst of verlies speelde. Heel de wedstrijd stond Apollo voor, tot ze een mène van 4 punten tegen kreeg, en plots stond het 11-10 in het krijt. De mène daaropvolgend kon Apollo 1 punt maken. 11-11. Met 2 prachtige ballen van Eric, waarvan Reynaert maar 1 weg kreeg, stond Apollo met 4 ballen tegen 0 om 1 punt bij te leggen. De 2e bal van Johnny was de goede. Oef, geen bloed en tranen, maar wel veel zweet heeft het gekost.


reynaert - fré

reynaert - philemon

reynaert - freddy


uitslag: Reynaert - Apollo  4-5 (+7)
Ondanks hun verlies blijft Reynaert aan de leiding.
Volgende week krijgt Apollo het bezoek van  Chapeau, euh, Chapoo.

 

15:30 Gepost door gibbe in pétanque | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.